FORGOT YOUR DETAILS?

Hoe stimuleer je verandering – ook in mindset – op de werkvloer? Hoe slagen we erin om medewerkers te overtuigen dat verandering beschouwd mag worden als een positieve uitdaging vol leer- en groeimogelijkheden? In dit artikel lees je over hoe verandering op een creatieve manier gebracht kan worden in organisaties.
Het gaat bij vitaliteit om de hoeveelheid levensenergie en levenskracht. Het uitgangspunt daarbij is iemands mentale en fysieke gesteldheid. Vitale medewerkers zetten graag een stap extra voor je organisatie en zijn meer geïnspireerd en betrokken dan niet-vitale medewerkers. Vitaliteit op de werkvloer leidt tot een hogere productiviteit en ook tot minder ziekteverzuim. Het is dus erg belangrijk voor organisaties. Hoe maak je je organisatie vitaler?
This post is only available to members.

The future of leadership is kindness

Serial entrepreneur Gary Vaynerchuk consistently talks about the power of kindness in business. He believes soft skills matter more than you think. “We’ve placed over time so much emphasis on notions of assertiveness and strength that we have assumed it means you can’t have those other qualities of kindness and empathy.” – Jacinda Ardern
This post is only available to members.

Een organisatie moet bloeien en bruisen

Hoe gaat een organisatie bloeien en bruisen? De Egyptische piramides staan na eeuwen nog fier overeind, maar de piramidestructuur - topdown besturen - in een organisatie brokkelt in snel tempo af. “Een managementmodel volgens de piramidestructuur is niet meer van deze tijd, maar hoe moeten we dan wel het werk organiseren?”
This post is only available to members.
De rol van middenmanagers is de afgelopen decennia ingrijpend veranderd. Ze hebben meer taken, maar minder macht. Ook moeten ze werknemers coachen. Drie bedrijven zien de problemen van managers en pakken het radicaal anders aan. Vroeger was de rol van een middenmanager overzichtelijk. Je zat tussen het hoger management en de werknemers in en moest de bedrijfsstrategie vertalen naar de werkvloer. Je team bleef grotendeels hetzelfde. Jouw taak was om het maximale resultaat eruit te slepen.

Waarom belonen vooral niet over geld gaat

Belonen gaat niet over geld, dat is een misvatting. Medewerkers hebben meer nodig om niet verleid te worden door headhunters. En dat hoeft niet eens zoveel te kosten. Bij heel veel kmo-leiders bestaat nog altijd de opvatting: Als ik mijn talenten correct betaal, dan is dat voldoende om ze te behouden. Fout gedacht, begint Nathalie Arteel, co-CEO van Arteel, cultuurexpert en auteur van het boek Durf, leef & onderneem.
This post is only available to members.
Veel bedrijven schieten in de stress als ze hun vacatures niet ingevuld krijgen, maar daarmee interpreteren ze de signalen die werknemers nu afgeven verkeerd. In plaats van te focussen op het personeelstekort en in een kramp te schieten, kunnen bedrijven zich beter richten op het welzijn van de mensen die ze in huis hebben, zegt de Britse executive search-expert Jill Ader.
This post is only available to members.
Onderzoekers weten het al jaren: binnen één organisatie kunnen de prestaties van teams enorm van elkaar verschillen. Ook de scores op andere relevante indicatoren, zoals betrokkenheid en werkgeluk, lopen sterk uiteen.
This post is only available to members.
Ron Blaauw is een van Nederlands bekendste topkoks die met verschillende restaurants Michelinsterren behaalde. Zijn geheim? Goed zijn voor het personeel. ‘Je moet een sfeer creëren waarin mensen graag voor je werken’, zegt Blaauw, ‘Je kan nog zo'n mooi team neerzetten, met goede mensen, maar als je niet goed voor je mensen bent, niet voor ze door het vuur gaat, dan is het snel afgelopen.’
This post is only available to members.
De Landelijke Eenheid van de Nationale Politie moet volledig op de schop. Dat staat in een tussenrapport van de commissie-Schneiders, die onderzoek doet naar de organisatie. Bij de Landelijke Eenheid zijn de afgelopen jaren een reeks ernstige problemen naar boven gekomen.
This post is only available to members.
TOP